Blog

Metoda Bellussera

Starodávná metoda Bellussera je založená na rentgenovém systému, obvykle běžném v regionu Venet...

Cava - šumivé španělské víno

Cava je šumivé španělské víno s označením původu, bílé nebo růžové, vyráběné tradiční metodou ve špa...

Kofein a jeho účinky

Kofein. Téměř synonymem pro kávu. Kolem ní vzniklo mnoho mýtů. Co to je a jak to ovli...

Arabica nebo Robusta

Když mluvíme o kávě, lidé se obvykle odvolávají na plody jednoho konkrétního druhu kávovníku: C...

Jaké jsou druhy kávy?

Máte rádi chuť a aroma vaší oblíbené kávy? Poznáváte jeho nové odrůdy pocházející z celého světa? Po...

Zkratky a označení kávových zrn

Velikost kávových zrn Screening - např. 17/18 Jedno ze základních kritérií pro hodnocení zelených ...

Typy pražení kávy

Následující označení je obvyklé pro různé stupně pražení: světlé pražení: bledé nebo skořicové pr...

Single-origins

Stále větší počet spotřebitelů hledá různé příchutě v závislosti na denní době, párování a osobním v...

Od surovin až po balení

Produkovat kvalitní směsi, které lze ocenit v kavárnách Dersut, znamená velmi pečlivě se zaměřit na ...

Jak se vyznat v označení

Při výběru vína můžete narazit na označení, která garantují kvalitu vína. V Itálii se nejčastěji můž...

Sutto Family

Od roku 1933 rodina Sutto s láskou a oddaností pokračuje ve významné vinařské tradici. Tři generace,...

Zrození Prosecca

Reforma Prosecca začala v roce 2010. Konsorcium pro ochranu DOC bylo schopno přinést novou...

Velkoobchod HoReCa

Rádi byste měli ve své firmě kávu, která Vaše zaměstnance nakopne a dodá jim okamžitou energii? Zá...

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz

Affiliate program