Tintoretto

Tintoretto_botego-min

Bellini je jedním z nejpozoruhodnějších italských koktejlů a získal slávu po celém světě, ale jen málokdo ví o jeho pikantní variaci, Tintoretto. Oba nápoje začínají stejným základem: šumivé bílé víno, zejména Prosecco. Pro Bellini se přidává dužina a šťáva z bílé broskve, aby se vytvořil jemný letní nápoj, zatímco Tintoretto se může pochlubit rubínově červenou šťávou z granátového jablka, ideální pro podzimní a zimní slavnosti. Mezi další podobné koktejlové kreace patří Rossini (s jahodovou dužinou) a Mimosa (s pomerančovým džusem).

Chcete-li vyrobit nealkoholickou verzi, jednoduše vyměňte Prosecco za sodovku nebo slanou vodu a v případě potřeby přidejte cukr. 

Budeme potřebovat:

  • 10cl Proseccco
  • 5cl šťávy z granátového jablka 

Jak na to:

Granátová jablka nakrájejte na poloviny a pomocí odšťavňovače odšťavněte jako citron. Směs přecedíme. Naplňte 1/3 flétnových sklenic šťávou z granátového jablka a 2/3 vychlazeným Proseccem. Limetky nakrájejte na kolečka a poté vyřízněte štěrbinu od středu limetky až po celou kůru. Opatrně vyřízněte střed limetky, nechte jen kůru. Otočte a zavěste na stranu sklenice.