Covides Celler Experimental N°4 Sparkling Brut 0,75 l
Covides Celler Experimental N°4 Sparkling Brut je šumivé bílé víno vyráběné tradiční šampaňskou metodou s druhotným kvašením v lahvi ze „starobylé vinné odrůdy“ Moscatell d'Alexandria (Muškát alexandrijský).
Covides Celler Experimental N°4 Sparkling Brut je šumivé bílé víno vyráběné tradiční šampaňskou metodou s druhotným kvašením v lahvi ze „starobylé vinné odrůdy“ Moscatell d'Alexandria (Muškát alexandrijský).
Žlutavá barva se zlatými odstíny s výrazným a svěžím perlením. Má typicky voňavé muškátové aroma doprovázené vůní vlastní pro druhotné kvašení a následné zrání v láhvi po dobu 6 měsíců. V chuti je výrazný, připomínající tropické ovoce s květinovými reminiscencemi, dlouhotrvající a svěží na patře.
Celková produkce: 998 lahví
Párování
Perfektní jako aperitiv. Velmi dobře se hodí k mořským rybám, mořským plodům, ale také k drůbeži či k rýžovým jídlům a červenému masu.
Servírování
Servírujte při 6 - 8° C, nejlépe v kbelíku na led.
Sklep
Covides, Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) Španělsko.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Metodo Classico "Champagne" |
---|---|
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odrůda: | Moscatell d'Alexandria (Muškát alexandrijský) |
Barva vína: | Bílé |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zbytkový cukr: | 4 g/l |
Teplota podávání: | 6 - 8°C |
Uzávěr: | Korek |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Covides je sdružení (družstvo) malých vinařů, které bylo založeno v roce 1963. Má 650 aktivních členů hospodařících na přibližně 2300 ha vinic. Ročně zpracují 24.000.000 kg hroznů.
Vína pěstují v oblasti Penedes a produkují vína pod označením DO Penedes a DO Cava (DO – oblast původu). Covides dodává svá vína i na španělský královský dvůr.
Pěstované bílé odrůdy jsou Macabeo, Xarel-lo, Parellada a Chardonay. Pěstované červené odrůdy jsou Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Savignon, Monastrell. Hodná zmínky je řůžová CAVA vyrábějící se jen z hroznů červené odrůdy Trepat.